Ingredienten

500 gr rundergehakt
1 ui
1 zakje tacokruiden
2 blikken chilibonen
2 lente uitjes
3 tomaten
150 gr geraspte cheddar kaas
80 gr zwarte olijven plakjes
50 gr tortilla chips
Staafmixer
Ovenschaal van 20x30cm
Lekker met rijst
Cobre Valley, waar deze casserole vandaan komt, is een gebied in het zuiden van Arizona. Het ligt dicht bij de Mexicaanse grens, vandaar er veel ingrediënten uit het buurland in dit gerecht te vinden zijn.

Bereiden

1.Verhit de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
2.Bak het gehakt rul in een hapjespan. Snipper ondertussen de ui. Bak deze de laatste paar minuten mee. Roer vervolgens de tacokruiden door het vlees.
3.Pureer de bonen met de saus uit het blik tot een gladde massa. Roer deze saus door het gehakt.
4.Schep het gehakt mengsel in de ovenschaal en bak de ovenschotel een half uur in de oven.
5.Snij ondertussen de lente uitjes in ringen en de tomaten in blokjes.
6.Haal de schaal uit de oven en verdeel de kaas over het gehaktmengsel. Leg hier de ui, tomaten en olijven bovenop. Verkruimel de tortillachips een beetje en strooi deze er ook overheen. Serveer eventueel met rijst.

Fan van Tex-Mex? Maak dan ook eens een van de andere recepten. Bekijk ze hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst