Ingredienten

3 eieren
1 kipfilet
1 el olijfolie
1½ tl zout
½ tl peper
½ tl uienpoeder
½ tl paprikapoeder
5 plakken bacon
2 kleine kropjes romaine sla
200 gr cherrytomaten
1 avocado
VOOR DE DRESSING
2 el extra vierge olijfolie
2 el balsamico azijn
½ tl zout
½ tl peper
ovenschaal
In 1937 had restaurant eigenaar Bob Cobb in Hollywood een salade gemaakt van alles wat hij op dat moment in zijn koelkast vond, en de Cobb salad was geboren

Bereiden

1.Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar in een kom. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat afkoelen en snij dan in parten.
2.Vul een pan met lauwwarm water en 1 tl zout. Leg de kipfilet 15 minuten in het water. Verhit ondertussen de oven voor op 220 graden.
3.Verwijder de kip uit het water en dep hem af met keukenpapier. Leg de kip in een ovenschaal en smeer in met olijfolie. Strooi de rest van het zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder en wrijf in.
4.Zet de kip ongever 15 minuten in de oven tot de filet gaar is. Laat 15 minuten afkoelen en snij dan in kleine stukjes.
5.Bak de bacon in een koekenpan zonder boter tot deze bruin en knapperig is. Laat uitlekken op een paar vellen keukenpapier. Snij de bacon zodra deze afgekoeld is in kleine stukjes.
6.Was de sla en scheur in stukken, spreid uit over een platte schaal. Snij de avocado in stukjes en halveer de cherrytomaten. Verdeel de bacon, eieren, cherrytomaten, kip en avocado in rijen over de sla. Druppel de dressing over alle ingrediënten.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst