Ingredienten

60 ml espresso
250 ml melk
Slagroom
Kaneel
Voor de cinnamon dolce siroop:
150 gr suiker
50 gr bruine basterdsuiker
150 ml water
1 tl kaneel
½ tl vanille extract
Als je graag lattes drinkt en het is herfst of winter, dan moet je zeker ook eens de cinnamon dolce latte van Starbucks eens proberen. In Nederlands staat hij niet op de menukaart maar je kan hem gelukkig ook makkelijk zelf maken. De overgebleven siroop kan je in de koelkast bewaren. Je kan het ook gebruiken om een caramel apple spice mee te maken.

Bereiden

1.Maak de siroop door alle ingrediënten hiervoor in een pan door elkaar te roeren op middelhoog vuur. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost en laat nog een paar minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
2.Verwarm de melk in een pan, maar laat niet koken en roer er 1 eetlepel siroop doorheen.
3.Giet de melk in de blender en mix een minuut op de hoogste stand. Giet de melk in een glas en giet de espresso erbij. Spuit er slagroom op en strooi daar een beetje kaneel overheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst