

2 uien | |
1 el olijfolie | |
1 teen knoflook | |
30 gr kookchocolade | |
1 el chili poeder | |
1 el gedroogde oregano | |
1 ½ tl kaneel | |
snufje nootmuskaat | |
½ tl piment | |
400 ml kippenbouillon | |
500 gr gezeefde tomaten | |
2 el appel cider azijn | |
2 el tomatenpuree | |
2 el bruine basterdsuiker | |
2 tl Worcestershire saus | |
zout | |
peper | |
1 kilo mager rundergehakt | |
800 gr spaghetti | |
150 gr geraspte kaas | |
Lekker met kidneybonen en rode ui |
1. | Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien ongeveer 5 minuten. |
2. | Pers de knooflook en roer door de uien. Bak even mee en voeg vervolgens ook de chocolade, chili poeder, oregano, kaneel, nootmuskaat en piment door de uien. Voeg vervolgens de bouillon, gezeefde tomaten, azijn, tomatenpuree, basterdsuiker en Worcestershire saus toe. Roer het gehakt door de saus en breng aan de kook. |
3. | Laat 25 minuten op lager vuur pruttelen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. |
4. | Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzig. Schep een portie spaghetti op een bord, met daarop een portie saus, bestrooi met de geraspte kaas en eventueel kidneybonen en gesnipperde rode ui. |
Laat een reactie achter