Ingredienten

2 uien
1 el olijfolie
1 teen knoflook
30 gr kookchocolade
1 el chili poeder
1 el gedroogde oregano
1 ½ tl kaneel
snufje nootmuskaat
½ tl piment
400 ml kippenbouillon
500 gr gezeefde tomaten
2 el appel cider azijn
2 el tomatenpuree
2 el bruine basterdsuiker
2 tl Worcestershire saus
zout
peper
1 kilo mager rundergehakt
800 gr spaghetti
150 gr geraspte kaas
Lekker met kidneybonen en rode ui
Chili wordt in Amerika overal net iets anders gemaakt. In Cincinnati eten ze het met spaghetti. Bonen, kaas en rode ui zijn de drie toppings waar je altijd uit kan kiezen. Deze moet je er wel los bijbestellen. Verdubbel gerust de hoeveelheid chili poeder als je van pittig eten houdt.

Bereiden

1.Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien ongeveer 5 minuten.
2.Pers de knooflook en roer door de uien. Bak even mee en voeg vervolgens ook de chocolade, chili poeder, oregano, kaneel, nootmuskaat en piment door de uien. Voeg vervolgens de bouillon, gezeefde tomaten, azijn, tomatenpuree, basterdsuiker en Worcestershire saus toe. Roer het gehakt door de saus en breng aan de kook.
3.Laat 25 minuten op lager vuur pruttelen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
4.Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzig. Schep een portie spaghetti op een bord, met daarop een portie saus, bestrooi met de geraspte kaas en eventueel kidneybonen en gesnipperde rode ui.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst