Ingredienten

200 gr pecannoten
50 ml bourbon
100 gr boter
250 gr poedersuiker
Snufje zout
300 gr melkchocolade
Mixer
Keukenmachine
Sateprikker
Bakpapier
Bourbon uit Kentucky wordt vaak gebruikt om mee te koken. Maar je kan er ook lekkere snoepjes mee maken.

Bereiden

1.Leg 20 pecannoten apart en ha de rest fijn met een keukenmachine. Doe de fijngehakte noten in een bak en giet de bourbon hierbij. Schep om zodat alles bedekt is. Dek de bak af en laat een nacht in de koelkast staan.
2.Mix de boter los en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en het zout toe. Voeg de fijngehakte pecannoten toe en mix even door. Rol hier balletjes van ongeveer 2 centimeter van. Zet deze balletjes minimaal 2 uur in de koelkast.
3.Smelt de chocolade au bain marie. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Prik een sateprikker in een balletje en dompel onder in de chocolade. Leg het balletje op het bakpapier, verwijder de sateprikker en leg er een van de achtergehouden pecannoten op. Herhaal met de rest. Laat op het bakpapier staan tot de chocolade hard is geworden.

Wil je nog meer Amerikaanse snoepjes maken? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst