

200 gr pecannoten | |
50 ml bourbon | |
100 gr boter | |
250 gr poedersuiker | |
Snufje zout | |
300 gr melkchocolade | |
Mixer | |
Keukenmachine | |
Sateprikker | |
Bakpapier |
1. | Leg 20 pecannoten apart en ha de rest fijn met een keukenmachine. Doe de fijngehakte noten in een bak en giet de bourbon hierbij. Schep om zodat alles bedekt is. Dek de bak af en laat een nacht in de koelkast staan. |
2. | Mix de boter los en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en het zout toe. Voeg de fijngehakte pecannoten toe en mix even door. Rol hier balletjes van ongeveer 2 centimeter van. Zet deze balletjes minimaal 2 uur in de koelkast. |
3. | Smelt de chocolade au bain marie. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Prik een sateprikker in een balletje en dompel onder in de chocolade. Leg het balletje op het bakpapier, verwijder de sateprikker en leg er een van de achtergehouden pecannoten op. Herhaal met de rest. Laat op het bakpapier staan tot de chocolade hard is geworden. |
Laat een reactie achter