Ingredienten

1 Chinese kool
1 krop Romaine sla
2 lente uitjes
150 gr peen julienne
100 gr cashewnoten
300 gr gebraden kip
Voor de dressing:
4 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el honing
1 el sesamolie
1 el pindakaas
1 tl gembersiroop
¼ tl knoflookpoeder
Chinese chicken salad is helemaal niet Chinees maar gewoon Amerikaans. De salade ontstond in de jaren 1960 in Californië, waar het werd geïntroduceerd als een fusion gerecht dat de Chinese en Amerikaanse smaken combineert.

Bereiden

1.Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom, roer goed door en zet apart.
2.Hak de Chinese kool en de sla fijn. Snij de lente uitjes in ringen. Doe dit alles met de peen en de cashewnoten in een grote kom.
3.Trek de gebraden kip met twee vorken uit elkaar en doe deze samen met de dressing bij de kool in de kom. Schep alles goed om tot alles goed bedekt is met dressing.

Wil je nog meer Amerikaanse salades uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst