Ingredienten

350 gr kipfilet
2 uien
1 teen knoflook
1 blik chilibonen
1 tl komijn
1 tl chilipoeder
½ tl paprikapoeder
3 el salsa saus
150 gr geraspte kaas
6 wraps
Peper en zout
Olie om in te bakken
Lekker met zure room, guacamole of salsa saus
Staafmixer
Chimichangas zijn ooit ontstaan in Arizona, maar je komt ze nu overal in het zuidwesten van Amerika tegen. Ze zijn ook lekker met rundvlees of varkensvlees. Chimichangas worden ook vaak in een laagje olie in de pan gebakken in plaats van in de oven.

Bereiden

1.Snij de kip in grote stukken. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de kip met een beetje zout in ongeveer 10 minuten tot de kip gaar is.
2.Verwarm de oven voor op 180 graden.
3.Snij de kip in kleine blokjes. Snipper de uien en pers de knoflook uit. Verwarm wat olie in een pan en bak deze samen tot alles goudbruin begint te worden.
4.Pureer met de staafmixer de chilibonen met de saus tot een gladde massa. Doe dit met alle kruiden, wat peper en zout naar smaak, de salsasaus en de kaas in een kom. Roer alles door elkaar. Roer ook de kip er doorheen.
5.Verdeel het mengsel over de wraps en vouw dicht als een burrito.
6.Leg de wraps op een bakblik of in een ovenschaal en bak ongeveer 20 minuten. Serveer eventueel met zure room, guacamole of salsa saus

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst