Ingredienten

1 grote ui
300 gr rundergehakt
1½ el chilipoeder
1 el suiker
1 el komijn
1 tl knoflookpoeder
½ tl cayenne peper
1 tl zout
1½ el tomatenpuree
2 el bloem
350 ml kippenbouillon
4 gerookte knakworsten
4 hotdog broodjes
Mosterd
Olie om in te bakken
Lekker met naturel ribbel chips
Grillpan
Iedere stad in Amerika lijkt de hotdog op zijn eigen manier te maken. In Washington DC hebben ze de chili half smoke. Een half smoke hot dog is een hele specifieke worst die alleen daar te krijgen is, maar gerookte knakworsten komen redelijk in de buurt. Ze worden vaak geserveerd met een portie ribbel chips.

Bereiden

1.Snipper de ui. Leg ongeveer een kwart hiervan weg en fruit de rest in wat olie tot deze glazig is. Doe het gehakt en de chilipoeder bij de ui in de pan en bak het rul.
2.Doe daarna suiker, alle kruiden, tomatenpuree, bloem en bouillon in de pan en roer goed door. Breng de chili op aan de kook en laat het daarna op laag vuur 15 min pruttelen.
3.Verwarm ondertussen de knakworsten in de grillpan en snij de broodjes aan de bovenkant openen.
4.Leg in ieder broodje een open knakworst en schep daar een flinke lepel chili op. Strooi wat uitjes over de broodjes en doe er mosterd naar smaak op. Serveer eventueel met ribbel chips.

Wil je nog meer hot dogs uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst