Ingredienten

4 kippendijen
600 gr vastkokende aardappelen
3 teentjes knoflook
150 ml kippenbouillon
100 ml witte wijn
1 el Italiaanse keukenkruiden
100 gr doperwten (uit de vriezer of vers)
Peper en zout
Boter om in te bakken
Braadpan
Chicken Vesuvio kom je in veel Italiaanse restaurants in Chicago tegen. De oorsprong van de naam is niet echt duidelijk, maar in Chicago zijn heel veel invloeden uit de Italiaanse keuken. Dat hij naar de berg Vesuvius bij Napels is genoemd, is dus niet zo vreemd.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de kip met peper en zout. Was de aardappelen en snij ze in kwarten.
2.Verwarm de boter in de braadpan en bak de kip op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten tot het goudbruin is.
3.Bak ondertussen de aardappelen ook ongeveer 10 minuten in wat boter in een andere pan. Pers vlak voor het einde de knoflook uit en bak deze ook een minuutje mee.
4.Schep de aardappelen bij de kip in de braadpan en doe hier de wijn, de bouillon en de kruiden bij. Roer alles door en breng aan de kook. Zet de pan met de deksel er op ongeveer 20 minuten in de oven. Roer een paar minuten voor het einde de doperwten door de pan en warm deze mee op.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst