

1 kilo kipfilet | |
3 kippenbouillon tabletten | |
zout | |
peper | |
50 gr boter | |
1 ui | |
2 stengels bleekselderij | |
50 gr bloem | |
1 tl gedroogde peterselie | |
½ tl gedroogde tijm | |
350 ml volle melk | |
2 aardappelen | |
285 gr mais | |
215 gr erwten en wortelen mix | |
1 rol bladerdeeg | |
1 ei | |
4 kleine of 1 grote ovenschaal |
1. | Doe de kipfilet, kippenbouillon tabletten, zout en peper in een grote pan met ruim water en breng aan de kook. Laat vervolgens op laag vuur 30 minuten koken tot de kip gaar is. |
2. | Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Giet de kippenbouillon in een maatbeker. Laat staan en schep het vet er vanaf. Verwarm de oven voor op 200 graden. |
3. | Snij de kip in stukjes van ca. 1 centimeter. Snipper de ui en snij de bleekselderij in stukjes. Smelt de boter en fruit de ui en bleekselderij ongeveer 3 minuten. Voeg al roerend de bloem toe en de peterselie en tijm, giet daarna 240 ml bouillon en de melk in de pan. Laat op laag vuur koken tot de saus dikker is geworden. |
4. | Schil de aardappelen en snij in blokjes. Voeg de aardappelen samen met de groenten en kip toe aan het de saus. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door. |
5. | Giet de vulling in de ovenschalen. Dek de ovenschaal af met het bladerdeeg. Druk de randen goed dicht. Klop het ei en strijk wat over de bovenkant, prik er een paar gaten in. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven tot de korst goudbruin is. |
Laat een reactie achter