

70 gr bloem | |
1 tl zout | |
½ peper | |
2 eieren | |
1 ½ tl Italiaanse kruiden | |
80 gr paneermeel | |
80 gr geraspte parmezaanse kaas | |
4 kipfilets | |
2 el olijfolie | |
700 ml passata | |
1 bol mozzarella | |
Lekker met pasta |
1. | Verwarm de oven voor op 210 graden. |
2. | Meng in een kom de bloem, zout en peper. Klop in een andere kom de eieren los. Meng in een derde kom 1 tl Italiaanse kruiden, paneermeel en de parmezaanse kaas. |
3. | Wentel de kipfilets eerst in de kom met bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat de kip steeds helemaal bedekt is. |
4. | Verwarm de olie in een pan en bak de kipfilets ieder ongeveer 5 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. |
5. | Giet de passata in de ovenschaal, roer de overgebleven Italiaanse kruiden er doorheen en leg de kip er in. Snij de mozzarella in stukken en strooi die over de kip en de saus. Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot de kaas is gesmolten en de saus pruttelt. |
Laat een reactie achter