

1 ui | |
1 winterpeen | |
1 stengel bleekselderij | |
2 tenen knoflook | |
800 gr kipfilet | |
300 gr basmati rijst | |
½ tl gedroogde peterselie | |
½ tl zout | |
¼ tl peper | |
1 liter kippenbouillon | |
1 grove rookworst | |
Olie om in te bakken | |
Optioneel: Parmezaanse kaas |
1. | Snipper de ui, snij de winterpeen in stukjes, de bleekselderij in plakjes en pers de knoflook uit. |
2. | Verwarm wat olie in een braadpan fruit hierin kort de knoflook. Voeg hierna de ui, winterpeen en bleekselderij toe aan de pan en bak weer een paar minuten. |
3. | Doe de kipfilets, de rijst, peterselie, zout en peper in de pan en schep om. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat vervolgens afgedekt op laag vuur 20 minuten pruttelen. Roer af en toe door. |
4. | Schep de kip uit de pan en trek deze met twee vorken uit elkaar. Snij de rookworst in plakjes en voeg deze met de kip toe aan het rijstmengsel, schep op en laat een paar minuten op laag vuur opwarmen. Serveer hierna direct, eventueel met wat Parmezaanse kaas |
Laat een reactie achter