Ingredienten

1 ui
1 winterpeen
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
800 gr kipfilet
300 gr basmati rijst
½ tl gedroogde peterselie
½ tl zout
¼ tl peper
1 liter kippenbouillon
1 grove rookworst
Olie om in te bakken
Optioneel: Parmezaanse kaas
Chicken bog is een stoofschotel uit South Carolina. Vooral in het oosten en zuiden van deze staat wordt het veel gegeten. Iedereen maakt hem net weer iets anders maar er zit altijd kip, rijst, worst en kruiden in.

Bereiden

1.Snipper de ui, snij de winterpeen in stukjes, de bleekselderij in plakjes en pers de knoflook uit.
2.Verwarm wat olie in een braadpan fruit hierin kort de knoflook. Voeg hierna de ui, winterpeen en bleekselderij toe aan de pan en bak weer een paar minuten.
3.Doe de kipfilets, de rijst, peterselie, zout en peper in de pan en schep om. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat vervolgens afgedekt op laag vuur 20 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
4.Schep de kip uit de pan en trek deze met twee vorken uit elkaar. Snij de rookworst in plakjes en voeg deze met de kip toe aan het rijstmengsel, schep op en laat een paar minuten op laag vuur opwarmen. Serveer hierna direct, eventueel met wat Parmezaanse kaas

Wil je nog meer Amerikaanse kipgerechten uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst