Ingredienten

600 gr kipfilet
600 gr tagliatelle
250 gr champignons
100 gr boter
70 gr bloem
400 ml kippenbouillon
400 ml melk
200 gr verse doperwten
1 tl zout
¼ tl peper
Chicken a la King is een echt klassiek recept met een lange geschiedenis. Er gaan veel verhalen over de oorsprong en hoe het aan zijn naam komt. De eerste keer dat het in een kookboek verscheen was zelfs al in 1893.

Bereiden

1.Breng in een pan ruim water aan de kook. Snij de kip in grote stukken en kook in ongeveer 10 minuten gaar.
2.Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3.Snij de champignons in plakjes. Smelt de boter in een pan en bak hierin de champignons ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
4.Roer de bloem door de champignons. Giet vervolgens de bouillon beetje bij beetje al roerend in de pan. Roer de melk en de doperwten ook door de pan en breng aan de kook. Laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen.
5.Snij de kip in stukjes en roer deze met de peper en zout door de saus. Laat dit weer 5 minuten pruttelen.
6.Serveer de saus met de tagliatelle.

Wil je nog meer Amerikaanse pasta gerechten uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst