

600 gr kipfilet | |
600 gr tagliatelle | |
250 gr champignons | |
100 gr boter | |
70 gr bloem | |
400 ml kippenbouillon | |
400 ml melk | |
200 gr verse doperwten | |
1 tl zout | |
¼ tl peper |
1. | Breng in een pan ruim water aan de kook. Snij de kip in grote stukken en kook in ongeveer 10 minuten gaar. |
2. | Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
3. | Snij de champignons in plakjes. Smelt de boter in een pan en bak hierin de champignons ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. |
4. | Roer de bloem door de champignons. Giet vervolgens de bouillon beetje bij beetje al roerend in de pan. Roer de melk en de doperwten ook door de pan en breng aan de kook. Laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen. |
5. | Snij de kip in stukjes en roer deze met de peper en zout door de saus. Laat dit weer 5 minuten pruttelen. |
6. | Serveer de saus met de tagliatelle. |
Laat een reactie achter