Ingredienten

4 plakken bacon
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 groene paprika
2 tenen knoflook
400 gr basmati rijst
500 gr gezeefde tomaten
70 gr tomatenpuree
350 ml water
1 kippenbouillonblokje
1 el Worcestershiresaus
1 tl tabasco
1 tl cajun kruiden
1 tl suiker
Peper en zout
Boter om in te vetten en te bakken
Ovenschaal
Charleston Red Rice is een rode rijst uit South Carolina. Het wordt traditioneel gekookt met tomaten, uien en bacon. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij barbecue en cajun gerechten.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
2.Bak de bacon in een koekenpan tot deze knapperig is. Laat deze uitlekken op een vel keukenpapier.
3.Snipper de ui, snij de bleekselderij in plakjes en paprika in kleine blokjes. Smelt wat boter in een pan en bak alles ongeveer 5 minuten. Pers de knoflook uit en bak deze kort mee in de pan.
4.Roer de rijst ook door de pan. Verkruimel de bacon en doe deze met de gezeefde tomaten, tomatenpuree, water, het bouillonblokje, de Worcestershiresaus, tabasco, kruiden en de suiker ook in de pan. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
5.Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
6.Schep alles in de ovenschaal en dek deze af. Bak ongeveer 45 minuten in de oven tot al het vocht is verdwenen en de rijst gaar is.

Wil je meer cajun recepten uitproberen? Kijk dan hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst