

4 plakken bacon | |
1 ui | |
2 stengels bleekselderij | |
1 groene paprika | |
2 tenen knoflook | |
400 gr basmati rijst | |
500 gr gezeefde tomaten | |
70 gr tomatenpuree | |
350 ml water | |
1 kippenbouillonblokje | |
1 el Worcestershiresaus | |
1 tl tabasco | |
1 tl cajun kruiden | |
1 tl suiker | |
Peper en zout | |
Boter om in te vetten en te bakken | |
Ovenschaal |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. |
2. | Bak de bacon in een koekenpan tot deze knapperig is. Laat deze uitlekken op een vel keukenpapier. |
3. | Snipper de ui, snij de bleekselderij in plakjes en paprika in kleine blokjes. Smelt wat boter in een pan en bak alles ongeveer 5 minuten. Pers de knoflook uit en bak deze kort mee in de pan. |
4. | Roer de rijst ook door de pan. Verkruimel de bacon en doe deze met de gezeefde tomaten, tomatenpuree, water, het bouillonblokje, de Worcestershiresaus, tabasco, kruiden en de suiker ook in de pan. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. |
5. | Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. |
6. | Schep alles in de ovenschaal en dek deze af. Bak ongeveer 45 minuten in de oven tot al het vocht is verdwenen en de rijst gaar is. |
Laat een reactie achter