Ingredienten

200 gr popcorn mais
100 gr gezouten boter
150 gr lichtbruine basterdsuiker
60 ml donkere maisstroop
1 tl zout
¼ tl baking soda
½ tl vanille extract
Caramel popcorn is al sinds 1870 een populaire snack in Amerika, toen twee broers uit Chicago deze topping bedachten in hun popcorn winkel. Je komt caramel corn veel tegen op state fairs, de kermis, en voor veel Amerikanen is dit ook een typische snack voor de feestdagen thanksgiving en kerst.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pop de mais in een grote pan.
2.Smelt de boter in een pan en voeg de suiker en de maisstroop toe. Roer goed door en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat nog 5 minuten pruttelen. Roer om de halve minuut even door. Haal van het vuur en voeg het zout, baking soda en de vanille extract toe. Roer goed door.
3.Roer het botermengsel door de popcorn, tot alle popcorn bedekt is. Verdeel de popcorn over de bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Schep om de 5 minuten om.
4.Laat ongeveer 15 minuten afkoelen op de bakplaat en breek vervolgens de caramel corn uit elkaar.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst