

200 gr popcorn mais | |
100 gr gezouten boter | |
150 gr lichtbruine basterdsuiker | |
60 ml donkere maisstroop | |
1 tl zout | |
¼ tl baking soda | |
½ tl vanille extract |
1. | Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pop de mais in een grote pan. |
2. | Smelt de boter in een pan en voeg de suiker en de maisstroop toe. Roer goed door en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat nog 5 minuten pruttelen. Roer om de halve minuut even door. Haal van het vuur en voeg het zout, baking soda en de vanille extract toe. Roer goed door. |
3. | Roer het botermengsel door de popcorn, tot alle popcorn bedekt is. Verdeel de popcorn over de bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Schep om de 5 minuten om. |
4. | Laat ongeveer 15 minuten afkoelen op de bakplaat en breek vervolgens de caramel corn uit elkaar. |
Laat een reactie achter