Ingredienten

120 gr caramel popcorn
500 ml slagroom
1 blik gecondenseerde melk (van 397 gr)
Zeef
Cakeblik
Mixer
Caramel corn wordt in heel Amerika vooral rond de feestdagen gegeten. Je kan er ook lekker ijs mee maken. Caramel Corn ijs is vooral een favoriet dessert in het Midwesten van de Verenigde Staten. Je hebt voor dit recept geen ijsmachine nodig.

Bereiden

1.Doe 100 gram caramel popcorn in een kom en giet de melk erbij. Laat een half uur intrekken.
2.Zeef de popcorn uit de slagroom. Druk al het vocht uit de popcorn.
3.Giet de gecondenseerde melk bij de melk en mix tot het stijf begint te worden. Roer de rest van de popcorn er doorheen.
4.Schep in het cakeblik, dek af en zet minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de vriezer.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst