Ingredienten

2 courgettes
1 ui
½ jalapeno peper
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 tomaat
140 gr mais
50 gr geraspte cheddar kaas
Peper en zout
Gerechten met groenten zijn er niet zo veel in Amerika, maar in New Mexico zitten ze dicht bij de grens en zijn de Mexicaanse invloeden merkbaar en kom je ze daarom hier meer tegen. Zo ook in dit bijgerecht calabacitas, dat in het Spaans courgette betekent.

Bereiden

1.Halveer de courgettes en snij ze in plakjes, snipper de ui en de jalapeno peper en pers de knoflook uit.
2.Verwarm de olijfolie in een hapjespan en en bak hierin de ui een paar minuten. Voeg de courgette, jalapeno en de knoflook toe en bak ook een paar minuten mee.
3.Snij ondertussen de tomaat in stukjes. Doe deze met de mais ook in de pan en roer alles goed door. Doe de deksel op de pan en laat laat deze 10 minuten op laag vuur staan, roer af en toe een keer door.
4.Haal de pan van het vuur en strooi de kaas er overheen, roer weer goed door. Doe de deksel weer op de pan en laat een kort op laag vuur staan tot de kaas gesmolten is.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst