Ingredienten

4 sneetjes wit brood
25 gr boter
4 el olijfolie
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl zout
Snufje peper
1 krop Romaine sla
2 el geraspte Parmezaanse kaas
4 el Caesar dressing
Less is more is normaal gesproken niet echt een motto dat bij de Amerikaanse keuken past, maar wel bij de Caesar salade. Tegenwoordig om je hem op menukaarten vaak tegen met ei, avocado, tomaat en nog veel meer. Maar het origineel is eenvoudig. Het lekkerste is hij met zelfgemaakte dressing.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de korst van het brood en snij in vierkantjes.
2.Smelt de boter en meng deze met de olie, knoflookpoeder, peper en zout. Roer het gesneden brood door de boter en verdeel het over een bakplaat. Bak de croutons ongeveer 10 minuten tot de goudbruin worden.
3.Was de sla en scheur in grove stukken en doe dit samen met de Parmezaanse kaas, de dressing en de croutons in een kom. Schep de sla om tot alles bedekt is en verdeel de salade over 2 diepe borden.

Wil je de dressing bij dit recept ook zelf maken? Klik dan hier.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst