

Click here to change this text
400 gr schouderkarbonade | |
200 gr stoofvlees | |
2 kippendijen | |
1 groene paprika | |
1 ui | |
1 wortel | |
1 stengel bleekselderij | |
2 tenen knoflook | |
1 kippenbouillonblokje | |
1 runderbouillonblokje | |
800 ml water | |
1 blik tomatenblokjes | |
1 aardappel | |
250 gr mais | |
250 gr limabonen | |
2 el Worcestershiresaus | |
Peper en zout | |
Olie om in te bakken | |
Lekker met maisbrood |
1. | Snij de karbonade en het stoofvlees in grote stukken. Verwarm wat olie in een soeppan en bak het vlees in porties tot het bruin is. |
2. | Snij ondertussen de paprika, ui, wortel en bleekselderij in stukjes en bak deze een paar minuten mee in de soeppan. Pers de knoflook uit en bak deze ook een even mee. |
3. | Doe de kip, bouillonblokjes, water en de tomatenblokjes in de pan. Roer alles goed door en breng langzaam aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel op laag vuur 2,5 uur pruttelen. |
4. | Schep het vlees en de kip uit de pan en snij het in kleinere stukken. Doe het samen met de mais en de aardappel in de pan en laat nog 45 minuten afgedekt pruttelen. |
5. | Voeg de bonen en de Worcestershiresaus toe aan de stoofpot. Roer alles weer goed door en verwarm kort tot de bonen warm zijn. Serveer eventueel met maisbrood. |
Click here to change this text
Laat een reactie achter