Ingredienten

250 gr boter
250 gr suiker
4 eieren
120 ml melk
1 tl vanille extract
2 tl bakpoeder
½ tl zout
350 gr bloem
Tulband vorm
Mixer
De tulband cake wordt al lang in Europa gegeten, in Amerika is hij pas sinds de jaren ‘50 populair nadat David Dalquist uit Minnesota de bakvorm op de markt bracht. Je kan dit basisrecept makkelijk aanpassen naar je eigen smaak, door er bijvoorbeeld cacao of rozijnen door te doen, of glazuur overheen.

Bereiden

1.Vet de bakvorm in en verwarm de oven voor op 170 graden.
2.Mix de boter en de suiker door elkaar tot ze goed vermengd zijn. Mix vervolgens de eieren, melk, vanille extract, bakpoeder en zout erdoor. Voeg vervolgens al mixend beetje bij beetje de bloem toe.
3.Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in de oven in ongeveer een uur gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of hij gaar is, als de satéprikker droog uit de cake komt, is hij klaar.
4.Laat de cake ongeveer 15 min afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst