Ingredienten

300 gr kipfilet
2 uien
1 teen knoflook
3 aardappelen
1 blik limabonen
1 blik mais
1 blik tomatenblokjes
500 ml water
1 kippenbouillonblokje
300 gr pulled pork
150 ml barbecuesaus
1 tl Worcestershiresaus
½ tl tabasco
1 el bruine basterdsuiker
Peper en zout
Boter om in te bakken
Deze stoofpot heeft als basis altijd bonen, barbecuesaus en vlees. Kip en varkensvlees zijn het meest gangbaar, maar als je in bent voor een experiment kan je er ook konijn of eekhoorn in doen. Deze stoofpot komt uit Virginia, maar ook in North Carolina en Georgia wordt hij gegeten. Als je er wat meer bouillon bij doet kan je hem ook als soep eten.

Bereiden

1.Snij de kip in grote stukken. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de kip met een beetje zout in ongeveer 10 minuten tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en leg aan de kant.
2.Snipper de ui en pers de knoflook uit. Smelt wat boter in een grote braadpan en bak de ui hierin tot deze glazig wordt. Bak de knoflook ook kort mee.
3.Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Doe deze met de bonen, mais, tomatenblokjes en het water met het kippenbouillonblokje er bij in de pan. Roer goed door en breng aan de kook. Laat een kwartier op laag vuur pruttelen.
4.Trek de kipfilet en eventueel de pulled pork als dat nog nodig is, met behulp van twee vorken uit elkaar tot deze helemaal los is. Doe de kip met de pulled pork, barbecuesaus, Worcestershiresaus, tabasco, suiker en peper en zout naar smaak in de pan en roer weer goed door. Laat nog een kwartier op laag vuur pruttelen.

Wil je nog meer Amerikaanse stoofpotten uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst