Ingredienten

5 appels
1 citroen
150 gr bloem
100 gr lichtbruine basterdsuiker
50 gr suiker
1 tl kaneel
¼ tl nootmuskaat
Snufje zout
120 gr boter
Ovenschaal van 20x30cm
Lekker met vanille ijs
Brown Betty is een warm Amerikaans dessert met appel. Het lijkt wat op een apple crisp, alleen zit in dit gerecht geen havermout. Maak hem extra lekker door er een bol vanille ijs bij te serveren.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. Schil de appels en snij ze in plakjes. Pers de citroen uit en roer het sap door de appel en doe het in de ovenschaal.
2.Mix de bloem, beide suikers, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout door elkaar. Snij de boter in blokjes en mix die door het bloemmengsel. Meng met je vingers het deeg tot kruimels en strooi over de appels heen.
3.Bak de Brown Betty ongeveer 40 minuten in de oven tot het goudbruin is gekleurd. Serveer terwijl het nog wakker is. Lekker met vanille ijs.

Wil je nog meer Amerikaanse crumbles uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst