

5 appels | |
1 citroen | |
150 gr bloem | |
100 gr lichtbruine basterdsuiker | |
50 gr suiker | |
1 tl kaneel | |
¼ tl nootmuskaat | |
Snufje zout | |
120 gr boter | |
Ovenschaal van 20x30cm | |
Lekker met vanille ijs |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. Schil de appels en snij ze in plakjes. Pers de citroen uit en roer het sap door de appel en doe het in de ovenschaal. |
2. | Mix de bloem, beide suikers, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout door elkaar. Snij de boter in blokjes en mix die door het bloemmengsel. Meng met je vingers het deeg tot kruimels en strooi over de appels heen. |
3. | Bak de Brown Betty ongeveer 40 minuten in de oven tot het goudbruin is gekleurd. Serveer terwijl het nog wakker is. Lekker met vanille ijs. |
Laat een reactie achter