Ingredienten

100 gr boter
250 gr suiker
2 eieren
½ tl vanille extract
50 gr cacao
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
¼ tl zout
200 ml melk
170 gr bloem
Voor de vulling:
400 ml water
200 gr maizena
500 gr suiker
100 gr cacao
2 tl espresso poeder
100 gr boter
½ tl vanille extract
3 springvormen van 19 cm
Bakpapier
Mixer
Deze taart is een echte chocolade bom, met chocolade cake, chocolade pudding en chocolade kruimels. Hij is voor het eerst gemaakt voor bakkerij Ebinger’s in Brooklyn, maar die bestaat helaas sinds 1972 niet meer.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodems van de taartvormen met bakpapier en vet de zijkanten in.
2.Mix de boter, suiker en de eieren goed door elkaar. Voeg vervolgens de vanille extract, cacao, bakpoeder, baking soda, zout en de melk toe. Mix alles weer goed door elkaar en voeg vervolgens al mixend beetje bij beetje de bloem toe. Mix alles een paar minuten op de hoogste stand door.
3.Verdeel het beslag over de 3 springvormen en bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten tot de gaar zijn. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of ze goed zijn, als de satéprikker droog uit de cake komt, zijn ze klaar. Laat ze helemaal afkoelen.
4.Meng voor de vulling de maizena met de helft van het water. Doe de suiker, cacao, espresso poeder en het overgebleven water in een steelpan en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Giet de maizena beetje bij beetje al roerend in de pan en laat het een paar minuten al roerend pruttelen.
5.Haal de pan van het vuur en roer de boter en de vanille extract er doorheen tot de boter gesmolten is. Zet de pan afgedekt in de koelkast en laat helemaal afkoelen tot de pudding koud is.
6.Snij voorzichtig een dunne plak van de bovenkant van alle cakes af en verkruimel die.
7.Smeer de bovenkant van alle drie de cakes in met een kwart van de vulling en stapel ze op elkaar. Smeer de zijkant in met de overgebleven vulling. Bestrooi de bovenkant en de zijkanten met de verkruimelde cake. Zet de cake minimaal 2 uur in de koelkast voor het serveren.

Wil je nog meer Amerikaanse taarten uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst