

Voor het deeg: | |
520 gr bloem | |
1 tl zout | |
300 gr boter | |
6 el water | |
Voor de vulling: | |
200 gr suiker | |
2 el maizena | |
1 el citroensap | |
450 gr bramen | |
200 gr roomkaas | |
60 gr poedersuiker | |
½ tl vanille extract | |
Bakvorm van 23 cm |
1. | Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak twee ballen van het deeg en zet afgedekt een uur in de koelkast. |
2. | Meng ondertussen voor de vulling de suiker, maizena en het citroensap. Voeg de bramen hier aan toe, schep ze door het mengsel en zet ze apart. |
3. | Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol één bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af en druk de randen aan. Prik met een vork een paar gaten in de bodem. Bak de bodem 15 minuten tot het deeg goudbruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen. |
4. | Meng in een kom de roomkaas met de poedersuiker en vanille extract. Giet dit mengsel in de taartbodem en smeer het uit. Giet hier vervolgens de bramen bovenop. |
5. | Rol de overgebleven deegbal weer uit tot een cirkel van 30 cm. Snij hier stroken van 1,5 cm breed van en leg deze als een raster op de pie. Snij de overhangende stukken af en druk de randen aan. |
6. | Bak de pie ongeveer 50 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Laat volledig afkoelen voor het serveren. |
Laat een reactie achter