

900 gr kipfilet | |
80 ml bourbon | |
1 tl gemberpoeder | |
½ tl knoflookpoeder | |
¼ tl peper | |
80 ml sojasaus | |
120 ml water | |
1 tl azijn | |
100 gr lichtbruine basterdsuiker | |
1 el maizena | |
Olie om in te bakken | |
Lekker met witte rijst |
1. | Snij de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de bourbon, gemberpoeder, knoflookpoeder, peper, sojasaus, water, azijn en suiker. |
2. | Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de kip ongeveer 8 minuten, tot deze bruin begint de kleuren. Voeg het bourbon mengsel toe, roer goed door. Laat vervolgens op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen. |
3. | Los de maizena op in een paar theelepels water. En voeg op het einde van de kooktijd toe aan de kip, zodat de saus dikker wordt. Serveer de kip eventueel met rijst. |
Laat een reactie achter