Ingredienten

900 gr kipfilet
80 ml bourbon
1 tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
¼ tl peper
80 ml sojasaus
120 ml water
1 tl azijn
100 gr lichtbruine basterdsuiker
1 el maizena
Olie om in te bakken
Lekker met witte rijst
Dit kipgerecht kennen de meeste Amerikanen vooral uit het winkelcentrum waar hij vaak in de food court wordt verkocht. In eerste instantie zou je misschien denken dat dit een Aziatisch recept is, maar de oorsprong van dit gerecht ligt toch echt in New Orleans.

Bereiden

1.Snij de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de bourbon, gemberpoeder, knoflookpoeder, peper, sojasaus, water, azijn en suiker.
2.Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de kip ongeveer 8 minuten, tot deze bruin begint de kleuren. Voeg het bourbon mengsel toe, roer goed door. Laat vervolgens op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen.
3.Los de maizena op in een paar theelepels water. En voeg op het einde van de kooktijd toe aan de kip, zodat de saus dikker wordt. Serveer de kip eventueel met rijst.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst