

500 gr rundergehakt | |
60 gr paneermeel | |
1 ei | |
40 gr geraspte Parmezaanse kaas | |
1 tl knoflookpoeder | |
1 tl uienpoeder | |
Peper en zout | |
Olie om in te bakken | |
Voor de saus: | |
100 ml bourbon | |
150 ml ketchup | |
70 gr bruine basterdsuiker | |
1 el azijn | |
2 tl knoflookpoeder | |
½ tl paprikapoeder | |
½ tl zout | |
Snufje cayennepeper |
1. | Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een pan en breng aan de kook. Laat afgedekt op laag vuur minimaal 15 minuten pruttelen. |
2. | Kneed ondertussen alle overige ingrediënten door elkaar in een kom en draai hier ongeveer 30 gehaktballetjes van. |
3. | Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes ongeveer 10 minuten, draai ze af en toe om. |
4. | Doe de gehaktballetjes bij de saus in de pan en roer tot alle balletjes bedekt zijn. Laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen en serveer bij voorkeur terwijl de balletjes nog warm zijn. |
Laat een reactie achter