Ingredienten

500 gr rundergehakt
60 gr paneermeel
1 ei
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
Peper en zout
Olie om in te bakken
Voor de saus:
100 ml bourbon
150 ml ketchup
70 gr bruine basterdsuiker
1 el azijn
2 tl knoflookpoeder
½ tl paprikapoeder
½ tl zout
Snufje cayennepeper
Kleine gehaktballetjes zijn altijd een goed idee als party snack. Extra lekker zijn ze in saus met bourbon uit Kentucky. Als je ze wat groter maakt is het ook lekker om bij je hoofdgerecht te eten.

Bereiden

1.Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een pan en breng aan de kook. Laat afgedekt op laag vuur minimaal 15 minuten pruttelen.
2.Kneed ondertussen alle overige ingrediënten door elkaar in een kom en draai hier ongeveer 30 gehaktballetjes van.
3.Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes ongeveer 10 minuten, draai ze af en toe om.
4.Doe de gehaktballetjes bij de saus in de pan en roer tot alle balletjes bedekt zijn. Laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen en serveer bij voorkeur terwijl de balletjes nog warm zijn.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst