

1 brioche brood | |
150 gr pecannoten | |
500 ml slagroom | |
400 ml melk | |
5 eieren | |
250 gr donkerbruine basterdsuiker | |
4 el bourbon | |
2 tl vanille extract | |
1 tl kaneel | |
½ tl zout | |
Snufje nootmuskaat | |
Olie om in te vetten | |
Ovenschaal of bakvorm van 25x35 cm |
1. | Vet de ovenschaal in. Scheur het brood in stukjes en hak de pecannoten grof. Schep het brood en de noten door elkaar in de ovenschaal. |
2. | Meng in een kom de slagroom, melk, eieren, boter, suiker, bourbon, vanille extract, kaneel, zout en nootmuskaat. Giet dit mengsel over het brood en roer goed door elkaar zodat al het brood bedekt is. |
3. | Zet de broodpudding minimaal een uur in de koelkast zodat al het vocht in het brood is getrokken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. |
4. | Zet de broodpudding een uur in de oven. Haal hem uit de oven en laat nog even rusten voor je de pudding serveert. |
Laat een reactie achter