Ingredienten

1 brioche brood
150 gr pecannoten
500 ml slagroom
400 ml melk
5 eieren
250 gr donkerbruine basterdsuiker
4 el bourbon
2 tl vanille extract
1 tl kaneel
½ tl zout
Snufje nootmuskaat
Olie om in te vetten
Ovenschaal of bakvorm van 25x35 cm
Broodpudding kom je in veel landen tegen. Maar met bourbon erin is hij natuurlijk op en top Amerikaans. Met name in Louisiana kom je dit gerecht veel tegen.

Bereiden

1.Vet de ovenschaal in. Scheur het brood in stukjes en hak de pecannoten grof. Schep het brood en de noten door elkaar in de ovenschaal.
2.Meng in een kom de slagroom, melk, eieren, boter, suiker, bourbon, vanille extract, kaneel, zout en nootmuskaat. Giet dit mengsel over het brood en roer goed door elkaar zodat al het brood bedekt is.
3.Zet de broodpudding minimaal een uur in de koelkast zodat al het vocht in het brood is getrokken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
4.Zet de broodpudding een uur in de oven. Haal hem uit de oven en laat nog even rusten voor je de pudding serveert.

Wil je nog meer Amerikaanse puddings uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst