Ingredienten

Voor de pudding:
2 eieren
350 ml melk
80 gr suiker
3 el maizena
Snufje zout
2 el water
2 tl vanille extract
Voor de cake:
200 gr bloem
200 gr suiker
100 gr boter
180 ml melk
2½ tl bakpoeder
1 tl vanille extract
¼ tl zout
2 eieren
Voor het glazuur:
50 gr boter
100 gr pure chocolade
125 gr poedersuiker
½ tl vanille extract
3 el water
Springvorm van 18 cm
Deze heerlijke taart uit Boston met vanille chocolade smaak en pudding in het midden is een echt klassieker. Hij wordt in tegenstelling tot de meeste ‘pies’ niet in een bakvorm, maar een springvorm gebakken omdat hij een stuk hoger is.

Bereiden

1.Splits voor de pudding de eiren. Doe de dooiers in een pan en klop ze met de melk los. Meng in een kom de suiker, maizena en het zout en maak er een papje van met het water. Roer dit door de melk en verwarm het al roerend op middelhoog vuur tot het dik begint te worden. Haal de pudding van het vuur en roer de vanille extract er doorheen. Dek de pudding af, en zet het een uur in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in.
3.Mix alle ingrediënten voor de cake goed door elkaar en mix het daarna op de hoogste stand nog een paar minuten door. Giet het beslag in de springvorm en zet het ongeveer 40 minuten in de oven. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of hij gaar is, als de satéprikker droog uit de cupcake komt, is hij klaar. Laat de cake helemaal afkoelen.
4.Selt voor het glazuur de boter met de chocolade au bain marie. Roer de poedersuiker en de vanille extract er doorheen. Voeg vervolgens beetje bij beetje water toe tot het glazuur de juiste dikte heeft.
5.Snij de cake horizontaal doormidden. Smeer de onderste helft in met de pudding en leg de bovenste helft hier bovenop. Giet het glazuur over de cake heen, het is niet erg als het een beetje langs de zijkanten naar beneden loopt. Bewaar de cake in de koelkast tot het serveren.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst