Ingredienten

450 gr gedroogde witte bonen
250 gr spekblokjes
1 ui
2 tl zout
¼ tl peper
¼ tl mosterdpoeder
60 ml ketchup
1 el worcestershire saus
45 gr lichtbruine basterdsuiker
ovenschaal met deksel
lekker met cornbread of ribs
De gebakken bonenschotel uit Boston is een van de meest bekende gerechten uit New England. Het werd al in de koloniale periode van Amerika gegeten.

Bereiden

1.Week de witte bonen een nacht in een pan met ruim water. Giet af en bewaar het water
2.Verwarm de oven voor op 170 graden. Snipper de ui. Leg de bonen, spekblokjes en ui in de ovenschaal.
3.Doe in een steelpan de zout, peper, mosterdpoeder, ketchup, worcestershire saus en basterdsuiker en breng aan de kook. Giet het mengsel over de bonen. Giet er vervolgens het bonenwater bij en eventueel wat extra water tot de bonen net onder staan.
4.Doe de deksel op de ovenschaal en zet ca. 3 uur in de oven. Verwijder halverwege de deksel. Als de bonen te droog worden kun je nog wat extra (bonen)water toevoegen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst