

450 gr gedroogde witte bonen | |
250 gr spekblokjes | |
1 ui | |
2 tl zout | |
¼ tl peper | |
¼ tl mosterdpoeder | |
60 ml ketchup | |
1 el worcestershire saus | |
45 gr lichtbruine basterdsuiker | |
ovenschaal met deksel | |
lekker met cornbread of ribs |
1. | Week de witte bonen een nacht in een pan met ruim water. Giet af en bewaar het water |
2. | Verwarm de oven voor op 170 graden. Snipper de ui. Leg de bonen, spekblokjes en ui in de ovenschaal. |
3. | Doe in een steelpan de zout, peper, mosterdpoeder, ketchup, worcestershire saus en basterdsuiker en breng aan de kook. Giet het mengsel over de bonen. Giet er vervolgens het bonenwater bij en eventueel wat extra water tot de bonen net onder staan. |
4. | Doe de deksel op de ovenschaal en zet ca. 3 uur in de oven. Verwijder halverwege de deksel. Als de bonen te droog worden kun je nog wat extra (bonen)water toevoegen. |
Laat een reactie achter