

Voor het deeg: | |
260 gr bloem | |
½ tl zout | |
150 gr boter | |
2 el water | |
Voor de vulling: | |
200 gr suiker | |
3 el maizena | |
150 ml water | |
20 gr boter | |
1 el citroensap | |
350 gr bosbessen | |
Voor de topping: | |
250 ml slagroom | |
2 el suiker | |
Ronde bakvorm van 26 cm |
1. | Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast. |
2. | Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem. |
3. | Bak de bodem 15 minuten tot het deeg goudbruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen. |
4. | Meng voor de de vulling alle ingrediënten in een pan door elkaar en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en blijf roeren tot het mengsel dik begint te worden. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. |
5. | Klop de slagroom met de suiker stijf. |
6. | Giet de vulling in de bodem en verspreid het tot een gladde gelijke laag. Schep daarna de slagroom op de vulling en smeer die ook uit, tot net niet aan de rand. Bewaar in de koelkast tot het serveren. |
Laat een reactie achter