

100 gr boter | |
200 gr suiker | |
snufje zout | |
1 tl vanille extract | |
2 eieren | |
280 gr bloem | |
2 tl bakpoeder | |
150 ml melk | |
200 gr bosbessen | |
VOOR DE TOPPING | |
40 gr lichtbruine basterdsuiker | |
50 gr bloem | |
35 gr boter | |
snufje zout | |
muffin bakvorm | |
12 papieren vormpjes |
1. | Verhit de oven voor op 180 graden en leg de papieren cups in de bakvorm. Mix in een kom de boter, suiker, zout, vanille extract en de eieren goed door elkaar. |
2. | Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder. Meng vervolgens beetje bij beetje afwisselend de bloem en melk door het botermengsel. Spatel de bosbessen door het deeg en verdeel het deeg over de muffinvorm tot de cups tot de rand. |
3. | Doe voor de topping de suiker, bloem, boter en zout in een kom en meng met de hand tot er een kruimelige substantie ontstaat. Verdeel de topping op de muffins. |
4. | Bak ongever 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de muffins goudbruin zijn. |
Laat een reactie achter