Ingredienten

100 gr boter
200 gr suiker
snufje zout
1 tl vanille extract
2 eieren
280 gr bloem
2 tl bakpoeder
150 ml melk
200 gr bosbessen
VOOR DE TOPPING
40 gr lichtbruine basterdsuiker
50 gr bloem
35 gr boter
snufje zout
muffin bakvorm
12 papieren vormpjes
De blueberry is de nationale bes van North Carolina. Je kan ze door je pancakes doen, maar met muffins kan je natuurlijk ook goed ontbijten.

Bereiden

1.Verhit de oven voor op 180 graden en leg de papieren cups in de bakvorm. Mix in een kom de boter, suiker, zout, vanille extract en de eieren goed door elkaar.
2.Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder. Meng vervolgens beetje bij beetje afwisselend de bloem en melk door het botermengsel. Spatel de bosbessen door het deeg en verdeel het deeg over de muffinvorm tot de cups tot de rand.
3.Doe voor de topping de suiker, bloem, boter en zout in een kom en meng met de hand tot er een kruimelige substantie ontstaat. Verdeel de topping op de muffins.
4.Bak ongever 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de muffins goudbruin zijn.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst