

100 gr suiker | |
40 gr boter | |
1 ei | |
80 ml melk | |
1½ tl bakpoeder | |
Snufje zout | |
150 gr bloem | |
150 gr bosbessen | |
Voor de topping: | |
50 gr boter | |
75 gr lichtbruine basterdsuiker | |
80 gr bloem | |
Snufje kaneel | |
Ovenschaal van 15x15cm | |
Mixer |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. |
2. | Mix in een kom de suiker, boter, het ei en de melk door elkaar. Mix vervolgens de de bakpoeder en zout door het mengsel en voeg daarna er beetje bij beetje de bloem doorheen. Mix alles een paar minuten op de hoogste stand door. |
3. | Schep de bosbessen door het beslag en giet het in de ovenschaal. |
4. | Kneed alle ingrediënten voor de topping met de hand door elkaar, tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel de topping over het beslag. |
5. | Bak de buckle ongeveer 40 minuten in de oven tot hij gaar is. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of hij gaar is, als de satéprikker droog uit de cake komt, is hij klaar. |
6. | Snij de buckle in 6 stukken. Hij kan zowel warm als afgekoeld gegeten worden. |
Laat een reactie achter