Ingredienten

100 gr suiker
40 gr boter
1 ei
80 ml melk
1½ tl bakpoeder
Snufje zout
150 gr bloem
150 gr bosbessen
Voor de topping:
50 gr boter
75 gr lichtbruine basterdsuiker
80 gr bloem
Snufje kaneel
Ovenschaal van 15x15cm
Mixer
In Montana groeien veel huckleberries, die erg lijken op onze bosbes (niet te verwarren met de blauwe bes). Je kan hier een heerlijke buckle mee maken, een cake met een laag crumble er op. Je kan deze behalve als dessert ook prima eten als ontbijt of snack en je kan er ook allerlei andere soorten fruit in doen.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
2.Mix in een kom de suiker, boter, het ei en de melk door elkaar. Mix vervolgens de de bakpoeder en zout door het mengsel en voeg daarna er beetje bij beetje de bloem doorheen. Mix alles een paar minuten op de hoogste stand door.
3.Schep de bosbessen door het beslag en giet het in de ovenschaal.
4.Kneed alle ingrediënten voor de topping met de hand door elkaar, tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel de topping over het beslag.
5.Bak de buckle ongeveer 40 minuten in de oven tot hij gaar is. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of hij gaar is, als de satéprikker droog uit de cake komt, is hij klaar.
6.Snij de buckle in 6 stukken. Hij kan zowel warm als afgekoeld gegeten worden.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst