

Voor het deeg: | |
260 gr bloem | |
½ tl zout | |
150 gr boter | |
2 el water | |
Voor de vulling: | |
200 gr suiker | |
200 gr bruine basterdsuiker | |
500 ml melk | |
3 eieren | |
100 gr bloem | |
30 gr gesmolten boter | |
1½ tl kaneel | |
¼ tl kruidnagel poeder | |
Snufje zout | |
Mixer | |
Ronde bakvorm van 26 cm |
1. | Mix alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast. |
2. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem. |
3. | Mix alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar tot een gladde massa. Giet de vulling in de taartbodem, tot net iets onder de rand. Bak de taart ongeveer 1 uur. Je kan testen of de taart gaar is, door er een satéprikker in te steken. Als deze er niet plakkerig uitkomt, is de vulling goed. |
Laat een reactie achter