Ingredienten

Voor het deeg:
260 gr bloem
½ tl zout
150 gr boter
2 el water
Voor de vulling:
200 gr suiker
200 gr bruine basterdsuiker
500 ml melk
3 eieren
100 gr bloem
30 gr gesmolten boter
1½ tl kaneel
¼ tl kruidnagel poeder
Snufje zout
Mixer
Ronde bakvorm van 26 cm
Het verhaal achter deze pie uit het midwesten gaat, dat een Amish boer de taart proefde en spontaan uitriep dat hij nog beter was dan Bob en Andy, zijn prijswinnende werkpaarden.

Bereiden

1.Mix alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem.
3.Mix alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar tot een gladde massa. Giet de vulling in de taartbodem, tot net iets onder de rand. Bak de taart ongeveer 1 uur. Je kan testen of de taart gaar is, door er een satéprikker in te steken. Als deze er niet plakkerig uitkomt, is de vulling goed.

Wil je nog meer Amerikaanse pies uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst