

200 gr bloem | |
150 gr suiker | |
1 tl bakpoeder | |
½ tl zout | |
100 gr boter | |
1 ei | |
1½ tl vanille extract | |
½ tl citroen extract | |
100 ml melk | |
Voor de topping: | |
250 gr poedersuiker | |
4 el water | |
1 el lichte mais siroop of honing | |
½ tl vanille extract | |
4 el cacao | |
Mixer |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier. |
2. | Meng de bloem, suiker, bakpoeder en het zout door elkaar. Mix vervolgens de boter en het ei met de vanille en citroen extract door het mengsel tot alles goed is gemengd. Voeg vervolgens al mixend beetje bij beetje de melk toe en mix goed door |
3. | Schep het deeg in tien gelijke ronde hoopjes op het baklaat. Laat veel ruimte tussen het deeg want het loopt nog uit. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven en laat ze vervolgens helemaal afkoelen. |
4. | Roer ondertussen voor de topping de poedersuiker met het water, de mais siroop en de vanille extract door elkaar. Schep de helft van de topping in een andere kom en roer hier de cacao doorheen. Voeg eventueel wat extra water toe om hem even vloeibaar te maken als de witte topping. |
5. | Smeer op de helft van de koekjes een laagje witte topping. Laat dit hard worden en smeer dan de andere helft in met de zwarte topping. Laat ook deze topping weer helemaal stijf worden. |
Laat een reactie achter