Ingredienten

1 sjalot
100 ml mayonaise
50 ml ketchup
30 ml pittige mosterd
20 ml augurkensap of witte wijnazijn
2 tl suiker
½ tl zout
¼ tl peper
McDonalds is ooit begonnen in California, maar De big mac werd in 1967 in een filiaal in Pittsburgh, Pennsylvania gelanceerd. Sindsdien is dit de bestseller van deze fastfood keten. Wat deze beroemde hamburger zo lekker maak is natuurlijk de saus. Met augurkensap komt de smaak het meest overeen met het origineel, maar als je dat niet in huis hebt kan je ook azijn gebruiken.

Bereiden

1.Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en doe deze met alle overige ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Je kan de saus direct serveren, maar laat hem bij voorkeur eerst een dag in de koelkast staan.

Wil je nog meer Amerikaanse cocktails uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Instagram of Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst