

1 ui | |
2 stengels bleekselderij | |
1 winterpeen | |
1 rode paprika | |
2 tenen knoflook | |
40 gr bloem | |
500 ml kippenbouillon | |
250 ml kookroom | |
1 blikje bier | |
1 laurierblad | |
½ tl zout | |
½ tl peper | |
¼ tl mosterdpoeder | |
1 tl Worcestershiresaus | |
4 plakken bacon | |
150 gr geraspte cheddar kaas | |
Handje popcorn | |
Boter om in te bakken | |
Staafmixer |
1. | Snipper de ui, snij de bleekselderij in plakjes, de winterpeen en paprika in blokjes en pers de knoflook uit. |
2. | Smelt wat boter in een grote pan en fruit de ui een paar minuten. Bak de knoflook kort mee en voeg dan alle andere gesneden groenten toe aan de pan. Roer goed door en bak ongeveer 5 minuten. |
3. | Roer de bloem door de groenten tot alles is bedekt en voeg vervolgens beetje bij beetje al roerend de bouillon toe. Doe de kookroom, bier, het laurierblad, de kruiden en de Worcestershiresaus ook in de pan, roer weer goed door en breng aan de kook. |
4. | Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen de bacon in een koekenpan tot deze knapperig is. Verkruimel deze als ze klaar zijn. |
5. | Haal het laurierblad uit de pan en pureer de soep. Roer de kaas door de soep en kook nog ongeveer 5 minuten. |
6. | Serveer de soep met de verkruimelde bacon en wat popcorn. |
Laat een reactie achter