

50 gr sesamzaad | |
60 gr boter | |
100 gr lichtbruine basterdsuiker | |
½ ei | |
60 gr bloem | |
Snufje baking soda | |
½ tl vanille extract | |
Mixer |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. |
2. | Rooster het sesamzaad een paar minuten in een koekenpan zonder boter tot ze lichtbruin beginnen te worden. |
3. | Mix in een kom de boter met de suiker. Doe vervolgens het ei erbij en roer weer goed door. |
4. | Meng in een andere kom de bloem met de baking soda en mix dit beetje bij beetje door het botermengsel. Schep als alles goed gemengd is het sesamzaad en de vanille extract door het beslag. |
5. | Schep steeds een volle theelepel deeg op de bakplaat, laat wat ruimte tussen de hoopjes beslag. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin beginnen te kleuren. |
6. | Laat de koekjes eerst kort afkoelen op het bakblik en daarna op een rooster. |
Laat een reactie achter