Ingredienten

½ komkommer
1 bosuitje
100 gr roomkaas
2 el mayonaise
2 scheutjes tabasco
Snufje zout
6 sneetjes wit casinobrood
Rasp
Zeef
Benedictine spread wordt gemaakt met komkommer en roomkaas. Je eet hem voornamelijk op brood en het is heel geschikt voor een brunch of high tea. Maar je kan het eventueel ook als dip gebruiken. Je komt dit gerecht eigenlijk alleen in en rondom Louisville, Kentucky tegen.

Bereiden

1.Snij 6 dunne plakjes van de komkommer en leg apart. Schil de rest van de komkommer, snij hem in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit (die heb je niet meer nodig). Rasp de komkommer en laat uitlekken in een zeef.
2.Snipper de bosui heel fijn en roer dit met de uitgelekte komkommer door de roomkaas. Voeg vervolgens de mayonaise, tabasco, zout toe en roer goed door.
3.Snij de korst van het brood en smeer de helft van de boterhammen in met de spread en dek af met de overgebleven sneetjes brood. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en leg de plakjes komkommer er op.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst