Ingredienten

180 ml lauwwarm water
1 zakje gist
50 gr boter
1 ei
120 ml melk
1½ tl vanille extract
Snufje zout
75 gr suiker
500 gr bloem
Olie om in te frituren
Poedersuiker
Deegroller
Een bezoek aan New Orleans is niet compleet zonder beignets. Daar eten ze deze zoetigheid vaak als ontbijt, maar ze zijn de hele dag door lekker en overal in de stad te krijgen.

Bereiden

1.Meng in een kom het water met een theelepel suiker en de gist. Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen.
2.Mix in een andere kom het ei met de melk, vanille extract, zout en suiker. Smelt te boter en Meng deze hier ook doorheen. Voeg het gist mengsel toe en mix weer goed door. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe. Gebruik op het einde kneedhaken en kneed het 5 minuten door.
3.Vet een nieuwe kom in en schep hier het deeg in. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg op een warme plek zeker 2 uur rijzen tot het is verdubbeld in omvang.
4.Bestrooi een werkblad en een deegroller ruim met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer een centimeter dik. Je kan het deeg ook met de hand in de rechthoekige vorm duwen. Snij vervolgens vierkantjes van 5x5cm uit het deeg en laat het daarna een paar minuten rusten.
5.Verwarm ondertussen de olie in een frituurpan of braadpan tot het 190 graden is.
6.Frituur de beignets in de olie tot ze goudbruin zijn aan alle twee de kanten. Doe er niet teveel tegelijkertijd in de olie zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker. Je kan ze koud eten, maar het lekkerst zijn ze als ze nog een beetje warm zijn.

Wil je je New Orleans ontbijt helemaal compleet maken? Maak er dan een Cafe au lait bij. Het recept vind je hier

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst