

Voor de vulling: | |
300 ml melk | |
2 eieren | |
1 tl vanille extract | |
½ tl sinaasappel extract | |
70 gr suiker | |
30 gr bloem | |
15 gr maizena | |
Voor de cake: | |
150 gr suiker | |
150 gr boter | |
4 eieren | |
250 gr bloem | |
1 tl bakpoeder | |
Mixer | |
Springvorm van 24cm |
1. | Breng de melk voor de vulling aan de kook. Splits de eieren en klop de dooiers los. Roer de vanille- en sinaasappel extract, suiker, bloem en maizena door de eidooiers. |
2. | Voeg dit mengsel vervolgens beetje bij beetje al roerend de warme melk toe. Breng aan de kook en laat een paar minuutjes al roerend op laag vuur pruttelen. |
3. | Dek de pan af met vershoudfolie en zet in de koelkast om af te koelen. |
4. | Vet de springvorm in en bedek de bodem eventueel met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. |
5. | Mix voor de cake de suiker, boter en drie eieren door elkaar. Voeg beetje bij beetje al mixend de bloem en de bakpoeder toe. |
6. | Doe de helft van het cakebeslag in de springvorm en strijk het uit tot een gladde laag. Schep de custard in het midden van het beslag en smeer uit tot ongeveer twee centimeter van de rand. Smeer hier de rest van het cakebeslag over tot de custard helemaal bedekt is. |
7. | Splits het laatste ei en smeer de bovenkant van de cake in met de eidooier. Maak met een mes eventueel een ruitpatroon op de bovenkant van de cake. |
8. | Bak de cake ongeveer drie kwartier in de oven tot hij gaar is. Laat afkoelen voor je hem serveert. |
Laat een reactie achter