Ingredienten

3 plakken bacon
1 ui
½ groene paprika
300 gr rundergehakt
½ tl knoflookpoeder
250 ml barbecuesaus
1 el honing
1 el mosterd
1 tl Worcestershire saus
1 groot blik witte bonen (van 800 gr)
Ovenschaal
Boston baked beans is waarschijnlijk het bekendste bonengerecht uit Amerika. Maar in Tennessee eten ze ontzettend veel barbecue. Het is dan ook niet gek dat ze hun eigen variant hebben bedacht, die je perfect als bijgerecht bij een barbecue kan serveren. Ook lekker met een scheutje bourbon erin.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
2.Bak de bacon in een braadpan tot deze knapperig is. Snipper ondertussen de uien en snij de paprika in blokjes.
3.Laat de bacon uitlekken op een vel keukenpapier en bak de ui en paprika in het bacon vet tot de ui glazig is. Doe het gehakt ook in de pan en bak dit rul.
4.Meng de knoflookpoeder, barbecuesaus, honing, mosterd en de Worcestershire saus door elkaar. Giet dit in de pan en roer goed door. Verkruimel de bacon en doe ook in de pan. Laat de bonen uitlekken en roer dit ook door het mengsel.
5.Giet alles in de ovenschaal, dek af en bak afgedekt een half uur.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst