Ingredienten

750 gr sperziebonen
8 plakken bacon
50 gr boter + extra om in te vetten
50 gr bruine basterdsuiker
1 el sojasaus
½ tl knoflookpoeder
In tegenstelling tot de meeste Amerikaanse bonen gerechten, zitten in dit recept geen bruine of witte bonen, maar sperziebonen. In Arkansas bereiden ze die in de oven met een heerlijke combinatie van suiker en zoute bacon. Het is een makkelijk bijgerecht en het wordt veel gegeten met Thanksgiving en kerst.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Dop de sperziebonen en halveer ze. Snij de bacon in kleine stukjes
2.Doe de sperziebonen met water in een pan en breng aan de kook. Laat de bonen nog 5 minuten koken. Bak ondertussen de bacon in een koekenpan tot deze gaat is, maar nog niet knapperig. Giet de bonen af en leg de bacon op keukenpapier. Doe de bonen in de ovenschaal en verdeel de bacon er over.
3.Smelt de boter in de magnetron. Meng in een kom de suiker, boter, sojasaus en knoflook poeder goed door elkaar. Giet het mengsel over de bonen en zet de ovenschaal 30 minuten onafgedekt in de oven.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst