

750 gr sperziebonen | |
8 plakken bacon | |
50 gr boter + extra om in te vetten | |
50 gr bruine basterdsuiker | |
1 el sojasaus | |
½ tl knoflookpoeder |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Dop de sperziebonen en halveer ze. Snij de bacon in kleine stukjes |
2. | Doe de sperziebonen met water in een pan en breng aan de kook. Laat de bonen nog 5 minuten koken. Bak ondertussen de bacon in een koekenpan tot deze gaat is, maar nog niet knapperig. Giet de bonen af en leg de bacon op keukenpapier. Doe de bonen in de ovenschaal en verdeel de bacon er over. |
3. | Smelt de boter in de magnetron. Meng in een kom de suiker, boter, sojasaus en knoflook poeder goed door elkaar. Giet het mengsel over de bonen en zet de ovenschaal 30 minuten onafgedekt in de oven. |
Laat een reactie achter