

520 gr bloem | |
snufje zout | |
220 gr boter | |
70 ml water | |
VOOR DE VULLING | |
1 ½ kg appels | |
150 gr boter | |
3 tl kaneel | |
200 gr suiker | |
1 ei | |
ronde bakvorm van 26 cm |
As American as apple pie... In New England zijn veel appelboomgaarden, daarom is appeltaart het nationale desert van Vermont.
1. | Mix alle ingrediënten voor de bodem goed door elkaar. Maak twee ballen van het deeg en zet een uur in de koelkast. Schil ondertussen de appels en snij ze in pakjes. |
2. | Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in. Bestuif een werkvlak met bloem en rol een bol deeg hierop uit. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij de overhangende randen af. |
3. | Smelt de boter in een pan en schep de appel plakjes er doorheen, voeg vervolgens de suiker toe en meng goed. Bak even op middelhoog vuur tot de appels zacht beginnen te worden. |
4. | Schep de appel in de bakvorm. Rol de deegbal ook uit en dek de appel hiermee af. Knijp de randen van de taart in met je vingers en snij weer het overhangede deeg af. Snij een paar inkepingen in het deeg en besmeer met het ei. Bak de taart 40 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. |
Laat een reactie achter