Ingredienten

4 appels
1 el suiker
1 tl citroensap
1 tl kaneel
150 gr lichtbruine basterdsuiker
60 gr havermout
70 gr bloem
70 gr boter
Ovenschaal van 25x20cm
Het recept van de appel crisp gaat helemaal terug naar 1924, soms wordt het ook gewoon een apple crumble genoemd. In New England hebben ze veel meer appel boomgaarden, maar dit recept is vooral populair in Delaware.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
2.Schil de appels en snij ze in plakjes. Meng in een kom de appel met de suiker, citroensap en de helft van de kaneel. Schep de appel in de ovenschaal.
3.Meng in een andere kom de basterdsuiker, havermout, bloem en de overgebleven kaneel. Snij de boter in blokjes en kneed deze met de hand door het havermout mengsel tot er een kruimelig deeg ontstaat,
4.Verdeel het havermout mengsel over de appels. Bak de apple crisp ongeveer 45 min in de oven. Serveer het terwijl het nog warm is.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst