Ingredienten

1 kilo appels
150 ml appelcider
50 gr lichtbruine basterdsuiker
1 tl kaneel
¼ tl gemalen kruidnagel
¼ tl zout
1 el citroensap
Staafmixter
Apple butter is een veelzijdige saus. Je kan het bij je dessert eten, in een cake als vulling, maar ook bij kip en varkensvlees is het een aanrader. Het is dikker en vaak ook zoeter dan de appelmoes die wij kennen.

Bereiden

1.Schil de appels en snij in parten.
2.Doe de appel, appelcider, suiker, kaneel, kruidnagel en zout in een pan. Roer door en breng aan de kook. Laat op laag vuur onafgedekt ongeveer een uur pruttelen.
3.Pureer de appels met de staafmixer. Laat vervolgens weer onafgedekt een half uur op laag vuur pruttelen tot het mengsel bruin begint te kleuren. Roer tussendoor af en toe door.
4.Roer het citroensap door de apple butter en laat afkoelen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst