

300 ml appelcider | |
250 gr bloem | |
1 tl baking soda | |
1 tl bakpoeder | |
1 tl kaneel | |
¼ tl kardemom | |
¼ tl nootmuskaat | |
Snufje zout | |
30 gr boter | |
2 eieren | |
70 gr bruine basterdsuiker | |
70 gr suiker | |
120 ml melk | |
1 tl vanille extract | |
Voor de topping: | |
100 gr suiker | |
½ tl kaneel | |
Snufje kardemom | |
Snufje nootmuskaat | |
50 gr boter | |
Donut bakvorm |
1. | Giet de appelcider in een koekenpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten pruttelen tot je nog ongeveer de helft over hebt. |
2. | Verhit ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. |
3. | Meng de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel, kardemom, nootmuskaat en zout in een kom. Smelt de boter en meng in een andere kom met het ei, basterdsuiker, suiker, melk en vanille extract. Mix het botermengsel met de droge ingrediënten tot alles goed is gemengd. Voeg vervolgens de appelcider toe en mix weer door. |
4. | Verdeel het deeg in de donutvorm tot deze driekwart zijn. Bak ongeveer 15 minuten in de oven tot de bovenkant bruin is. Laat de donuts afkoelen en in de vorm en haal ze er daarna uit. |
5. | Meng voor de topping de suiker, kaneel, kardemom en nootmuskaat. Smelt de boter. Dompel de bovenkant van de donuts in de boter en haal ze vervolgens door het suikermengsel. |
Laat een reactie achter