Ingredienten

200 gr suiker
200 gr bruine basterdsuiker
4 eieren
240 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract
½ tl zout
200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr pecannoten
Bakvorm of ovenschaal van 25x35cm
Mixer
Dit zoete pecanbrood heeft meer weg van een brownie dan van brood, maar toch noemen de inwoners van Alabama het zo. Het is een traditioneel recept dat vaak wordt gegeten als ontbijt of als dessert.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
2.Mix de suikers met de eieren, olie, vanille extract en zout goed door elkaar. Voeg vervolgens al mixend beetje bij beetje het zelfrijzende bakmeel toe.
3.Hak de pecannoten fijn en roer deze door het beslag.
4.Giet het beslag in de bakvorm en bak deze ongeveer 30 minuten in de oven tot hij goudbruin begint te kleuren. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of het pecanbrood gaar is, als de satéprikker er droog uitkomt, is hij klaar.
5.Laat volledig afkoelen en snij in 12 stukken.

Wil je nog meer Amerikaanse cake uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst