Ingredienten

500 gr aardbeien
50 gr + 1 el suiker
250 ml slagroom
1 tl vanille extract
Voor de shortcakes:
220 gr bloem
30 gr suiker
2 tl bakpoeder
¼ tl zout
100 gr boter
140 ml volle melk
Deegroller
Bakpapier
Vergiet
Optioneel: uitsteekvorm van 6 cm
Strawberry shortcake is in heel Amerika een populair dessert, in de lente staat hij door het hele land op het menu. In Delaware zijn ze in het bijzonder dol op dit toetje want daar verbouwen ze veel aardbeien.

Bereiden

1.Snij de aardbeien in kwarten en bestrooi ze met 50 gr suiker, schep ze om zodat alle aardbeien bedekt zijn met de suiker en zet ze apart.
2.Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng voor de koekjes de bloem, suiker, bakpoeder en het zout door elkaar. Snij de boter in blokjes en meng dit door de bloem. Voeg vervolgens de melk toe en kneed het deeg met de hand tot een plakkerige deegbal. Er mogen nog kleine klontjes boter in zitten.
3.Bestrooi het werkblad en de deegbal met een beetje bloem en rol het deeg uit tot het ongeveer 2 cm dik is. Snij het deeg in 6 vierkantjes, of steek er met een uitsteekvorm rondjes uit.
4.Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de shortcakes op. Bak ze in de oven ongeveer 20 minuten tot de goudbruin beginnen te worden. Laat ze vervolgens afkoelen.
5.Klop de slagroom met een eetlepel suiker en de vanille extract tot het net stijf begint te worden.
6.Laat de aardbeien uitlekken in een vergiet. Snij de shortcakes horizontaal doormidden en doe op de onderste helft een lepel aardbeien met daarop een schep slagroom. Leg de bovenste helft van de koekjes er bovenop en verdeel de rest van de slagroom en de aardbeien erover.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst