Archieven: Recipes

Recept

Pasta primavera

Deze romige pasta met groenten is in 1975 bedacht door de New Yorkse restaurant eigenaar Siri Maccioni. De rest van de jaren ‘70 de jaren daarna bleef het een van de populairste gerechten in Manhattan. Je kan dit gerecht ook prima met spaghetti maken.

Recept

Taco salade

Taco salade, een modern gerecht uit de Tex-Mex keuken. Het lekkere van taco's, maar dan zonder het geknoei en net wat voedzamer omdat er meer groenten in zitten.

Recept

Oreo pancakes

Oreo koekjes zijn in 1912 uitgevonden in New York City, door de National Biscuit Company. Amerikanen zijn er dol op en maken er veel verschillende gerechten mee, onder andere deze pannenkoekjes. Een moderne versie van een klassiek ontbijt gerecht.

Recept

Cudighi sandwich

De Cudighi Sandwich is een broodje uit de Upper Peninsula van Michigan, met een burger van pittige Cudighi worst op een broodje. Cudighi worst is hier lastig verkrijgbaar, dus kan je hem vervangen door een andere pittige Italiaanse worst van varkensvlees.

Recept

Donkey saus

Guy Fieri is een kok uit Amerika die bij het grote publiek vooral bekend is van tv. Een van zijn bekendste creaties is deze burgersaus. De saus heet zo want "You have to put sauce on the burgers or you're a jackass".

Recept

Coca cola cake

Coca Cola cake is een echte Amerikaanse klassieker. Het is een smeuïge chocoladecake met de smaak van Coca Cola. Deze cake is het populairste in het zuiden van de Verenigde Staten. Deze frisdrank werd namelijk in 1886 uitgevonden door de apotheker Dr. John S. Pemberton in Atlanta, Georgia.

Recept

Hash browns

Hash browns zijn eigenlijk gewoon Amerikaanse rösti, in klein formaat. Het grote verschil is dat ze deze in Amerika als ontbijt eten, het liefst in combinatie met ei en bacon.

Recept

Barbecue baked beans

Boston baked beans is waarschijnlijk het bekendste bonengerecht uit Amerika. Maar in Tennessee eten ze ontzettend veel barbecue. Het is dan ook niet gek dat ze hun eigen variant hebben bedacht, die je perfect als bijgerecht bij een barbecue kan serveren. Ook lekker met een scheutje bourbon erin.

Recept

Bundt cake

De tulband cake wordt al lang in Europa gegeten, in Amerika is hij pas sinds de jaren ‘50 populair nadat David Dalquist uit Minnesota de bakvorm op de markt bracht. Je kan dit basisrecept makkelijk aanpassen naar je eigen smaak, door er bijvoorbeeld cacao of rozijnen door te doen, of glazuur overheen.

Recept

Oklahoma chili

In Amerika zijn ze dol op chili. In iedere staat lijken ze hem net wat anders te maken. Oklahoma ligt boven Texas en deze chili heeft dan ook wat weg van de Texas chili. Deze variant uit Oklahoma is alleen minder gekruid en is dikker door de toevoeging van de maismeel.