INGREDIENTEN VERVANGEN
De meeste ingrediënten die je tegenkomt in Amerikaanse recepten zijn in de supermarkt te vinden. Voor de vertaling van de meest voorkomende ingrediënten kijk je hier. Maar er zijn een paar ingrediënten die je niet zo makkelijk bij ons in de winkel vindt. Hieronder lees je hoe je ze het beste kan vervangen.
Bakken
Bisquick is een kant en klare bakmix. Meng om dit te vervangen 130 gr bloem met 20 gram bakpoeder, een snufje zout en 14 gr gesmolten boter goed door elkaar. Dit levert ongeveer 1 cup aan Bisquick vervanger op.
Dit is Wijnsteenbakpoeder en is bij veel natuurwinkels te koop. Maar vaak heb je hier maar weinig van nodig en dan is het zonde om een hele pot te kopen. Vervang dan de cream of tartar voor een zelfde hoeveelheid citroensap.
Kruiden
Cajun kruidenmix zijn wel te verkrijgen in de supermarkt, maar je kan ze ook zelf maken. Meng de volgende ingrediënten door elkaar:
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl oregano
- 2 tl peper
- 2 tl cayenne peper
- 1 tl zout
- 1 tl uienpoeder
Deze kruidenmix is online te bestellen. Om het zelf te maken meng je de volgende kruiden:
- 2 el zout
- 2 el suiker
- 2 el bruine suiker
- 2 el gemalen komijn
- 2 el chilipoeder
- 2 el zwarte peper
- 1 el cayenne peper
- 4 el paprikapoeder
Deze kruidenmix is online te bestellen. Om het zelf te maken meng je de volgende kruiden:
- 1 tl selderijzout
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/8 tl peper
- 1/8 tl cayenne peper
- een snufje mosterdpoeder
- een snufje nootmuskaat
- een snufje kaneel
- een snufje kardemom
- een snufje piment
- een snufje gemalen kruidnagel
- een snufje gemberpoeder
Vetten
Crisco is een merk shortening. Shortening is plantaardig vast vet, dat geen water bevat. Het is lang niet altijd in Nederlandse supermarkt te koop. Je kan het vervangen door boter, of nog beter: geklaarde boter. Het eindresultaat wel iets anders zal smaken.
Lard is reuzel, varkensvet. Dit wordt steeds minder gebruikt, Amerikanen gebruiken steeds vaker shortening. Vroeger kon je het nog bij de slager kopen, maar tegenwoordig nog maar zelden. Gebruik boter als vervanger.
Zoet
Dit is een amberkleurige zoetstof, gemaakt van suikerbiet en rietsuiker. Het heeft een zachte karamel achtige smaak. Je kan ook Maple Syrup of honing gebruiken, hoewel deze twee een andere en uitgesprokenere smaak hebben.
Maple syrup is ahornsiroop en is gelukkig steeds makkelijker te verkrijgen in Nederland. Honing een geschikt alternatief voor Maple syrup, hoewel de smaak wel iets anders is. Je gerecht zal dus iets anders zijn dan het origineel.
Molasses is suikerrietmelasse, een dikke donkere stroop. Gebruik licht bruine basterdsuiker als alternatief. Maar gebruik dan wel ¾ van de hoeveelheid. En voeg wat water toe omdat suiker minder vocht bevat dan molasses.
Je kan zowel donkere als lichte mais siroop vervangen door een zelfde hoeveelheid honing. Dit zal wel wat invloed hebben op de smaak van je gerecht.
Zuivel
Cool whip is een slagroomvervanger. Gebruik opgeklopte klop-klop als alternatief. Je kan ook slagroom gebruiken, hoewel cool whip een iets kunstmatigere smaak heeft.
Double cream is veel vetter dan slagroom, en kan daar dus niet gewoon door vervangen worden. Als alternatief kan je twee delen slagroom en één deel mascarpone gebruiken.
Hald and half is een mengsel van volle melk en slagroom. En dat is meteen wat je kan gebruiken als alternatief, precies de helft van beide ingrediënten.